november 22

Efficiënt online potentiële contacten vinden

0  comments

De heilige graal. Tijdbesparend en energiezuinig netwerken. recht op je doel af.

Hoe doe je dat? Hoe ga jij efficiënt en doelgericht netwerken en potentiële contacten vinden & toevoegen aan je netwerk?

Gebruik de Masha-methode.

Masha is begin dit jaar verkozen tot de meest positieve onbekende Nederlander. Wat maakt dát nu zo speciaal? De tactiek.

Voeg elke dag 50 personen toe aan je LinkedIn. Aangezien LinkedIn (tot voor kort geen idee of dat nu nog steeds is) een limiet van 100 nieuwe mensen in je netwerk toelaat/week, zullen we creatief moeten zijn.

Daarom deel ik jou graag uit eigen ervaring hoe ik dat doe tips en tricks om het ANDERS te doen en tegelijkertijd je doel te behalen.

Ik werk actief met Facebook, LinkedIn, Messenger, Telegram WhatsApp en ClubHouse.

Elk kanaal heeft zijn specifieke manier van werken en benadering. Ik zeg jou NIET waar jij moet op actief zijn.. Wat ik jou wel aanraad is 1 platform per keer onder de knie te krijgen. Maar wél een LinkedIn profiel te hebben vanwaar je actief op werkt. LinkedIn is en blijft de basis.

Hoe nodig ik nu mensen uit in mijn professionele netwerk (LinkedIn)?

Meerdere wegen leiden naar Rome. Doch deze wegen die ga delen zijn wel goede verharde heirwegen.

LinkedIn:

Ga ik gesprek met anderen. Volg bewust enkele mensen uit uw vakgebied of interesseveld en ga in de conversaties die zij posten, uw mening/bijdrage neerzetten. Zet dit zodanig neer dat het een aanvullende meerwaarde is. Dat anderen er iets aan hebben.

De personen die jouw bijdrage liken of becommentariëren die stuur je een persoonlijk bericht NADAT je hun profiel bezocht hebt & nodig je uit deel uit te maken van jouw professionele netwerk.

Eveneens mensen die jouw profiel bezoeken kan je uit nodigen in jouw professionele netwerk.

Ik ben en blijf groot voorstander om te filteren alvorens zomaar mensen toe te laten. Door hun profiel te bezoeken en te ontdekken wat jullie verbind ontdek je of die persoon een meerwaarde kan zijn voor je netwerk.

Uitnodigen doe ik als volgt: ‘hoi xyz, ik zag jouw antwoord op mijn bijdrage onder de post van xyz, graag nodig ik jou uit in mijn professionelen netwerk en leer jou graag kennen. Tot gauw! met ridderlijke groeten, Jo” (mijn specifieke aanspreking).

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden voor je LinkedIn te boosten, die ik jou graag aanleer!

Facebook:

Je kan met Facebook 50 personen/ dag uitnodigen in je netwerk. Dat is je daglimiet. Dus als je een beetje je best doet en je bent hiermee 4 dagen elke dag bezig, zijn dat 200 mensen/ week. Ik voeg opnieuw gescreende profielen toe. Dwz. profielen waarin ik interesse heb waar ik een gedeeld interesseveld met heb.

Dat doe ik door IN de tijdslijn te scrollen van de persoon ALVORENS ik die toevoeg.

Telegram:

Idem dito verhaal. Als je in een conversatie bent (in een groep) kan je op een reactie van een ander een reactie plaatsen en zodoende deze persoon via persoonlijk bericht uitnodigen in jouw netwerk. hetzij Facebook hetzij LinkedIn, Instagram met de verwijzing van URL.

Messenger & WhatsApp gebruik ik als tool om verbindingen persoonlijker te maken. Door videoboodschappen, voicenote berichten ed. te sturen.

ClubHouse:

Zet ik in als deelkanaal waar ik ipv. te verzamelen, eerst geef om dan anderen uit te nodigen te verbinden. Dat gebeurt via een duidelijke bio met de juiste info. Ook het uitnodigen kan eenvoudig via de DM’s die je via het systeem kan sturen. Zowel naar roommembers na het bezichtigen van hun bio als naar bezoekers die jouw profiel bezocht hebben.


Tags

digitaal, efficiënt, online, potentieel, vinden


You may also like

Je krijgt altijd wat je nodig hebt

Je krijgt altijd wat je nodig hebt

DE KRACHT VAN CHATEAU D’ACOZ

DE KRACHT VAN CHATEAU D’ACOZ
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>