november 18

Hoe verbinding leggen in 4 stappen in een online wereld?

0  comments

Netwerken. Verbinden. connecteren. Contact leggen waar je je voordeel mee kan doen. professionele relaties bouwen. Relaties onderhouden…

Verbinden.

Als mens zijn we als zoogdier een kuddedier. We gedijen het best in een kleine groep van mensen. Een tribe. Waar we in relatie met anderen gegevens uitwisselen.
De kracht zit hem in het behapbaar houden van de tribe. Zodat wij onze veiligheid niet verliezen en bovendien de intermenselijke relatie kunnen blijven onderhouden.

Verbinden is van alle tijden. Zo oud als de straat. Het is de basismanier waar vertrouwen uit voortvloeit.

Het is zo naturelle dat we het binnenkrijgen en als gewoon aanzien vanuit de moederschoot.

Want..

menselijk contact IS belangrijk.

Door contact worden we gezien en kunnen we bijdragen aan de tribe. Dit heeft millennia lang gewerkt en werkt nog steeds.

Toch merken we sinds 20 jaar – met het opkomen van het internet een verandering. Opeens krijgen we de kans om onze tribe te updaten. We krijgen de kans om dat op een heel eenvoudige manier – binnen handbereik – veel meer mogelijkheden aan te snijden.

En daar start de uitdaging.

Waar voorheen de uitdaging was om als mens te ontdekken hoe relaties werken, intermenselijke interacties en hoe een relatie tussen een kind en een ouder of ondernemer – klant zich beweegt, ontstaat opeens een nieuw groeivlak van mogelijkheden.

Het is aan ons als mens in de eerste plaats om dit zo snel mogelijk uit te vogelen hoe het zit om hieruit te leren en tenslotte dit toe te passen.

Wat we vooral moeten verder doen, wat we zo snel mogelijk afleren en nieuwe zaken aanleren.

Eens we klare wijn geschonken hebben, kunnen we stappen zetten in de juiste richting. Want druk bezig zijn wil niet zeggen dat je de juiste dingen doet.

Daarom help ik jou graag op weg vanuit mijn dagelijkse ervaringen in de praktijk.

Online werken is een must-do heden ten dage.

Hoe leg je contact en bouw je een relatie in deze snel veranderende wereld?

1. Contact maken

Denk even na hoe jij een contact legt met anderen in de buitenwereld. Een online contact verschilt daar niet zoveel is. Je spreekt iemand aan in spreektaal. Dat zorgt voor een directere connectie. je gebruikt aansprekingen als je en u naargelang de context en platform. Voor vreemden gebruik ik op Facebook standaard de ‘je-aanspreking’ & op LinkedIn standaard de ‘u-aanspreking’.

Het beste contact gebeurt in een conversatie of onder een post waarin je actief in mee participeert.

2. verbinding leggen

Als een persoon jou interessant blijkt te zijn waarmee jij een verbinding wilt uitbouwen is de volgende stap een contact te leggen. Dat kan eenvoudig via Social media toepassingen als Messenger, WhatsApp, Telegram, e-mail, Linkedin voicenote of video boodschappen maakt het meer dan ooit makkelijk om dit te realiseren. En voor de moedigere onder ons ook via telefoon.

Je bent tenslotte 1 antwoord verwijderd van een nieuw contact. Doch normaliter gebruiken we social media tools het best om een laagdrempelige connectie te maken.

ik gebruik soms: minder formeel: “hoi, ik las jouw bericht/reactie op de post van xyz . Ik kom graag in contact met jou.” of.. zakelijk: “hoi xyz, ik heb onlangs uw profiel/pagina gezocht. Ik wens jou graag uit te nodigen in mijn professionele netwerk.

3. Afspraak leggen

Eens je contact gemaakt hebt en er is respons, kan je overgaan tot het vragen om deel uit te maken van je netwerk.

  • Op LinkedIn nodig ik mensen altijd uit via een verzoek tot connectie. bijvoorbeeld: Hoi xyz, ik las jouw profiel en ik zag dat we (noem je de naam van de persoon waarmee je geconnecteerd bent). Graag nodig ik jou uit in mijn professionele netwerk.
  • Op Facebook gaat het er losser aan toe: “hoi xyz, ik zag je profiel. Graag nodig ik jou uit in mijn professionele netwerk. (waarna ik de link deel naar mijn profielpagina). Dit doe ik enkel bij ondernemers die ik gescreend heb en waarmee ik graag een zakelijke connectie wil.

4. in gesprek gaan

Je screent mensen alvorens je hen uitnodigt tot gesprek. De kracht zit erin dat je via een menselijke benadering dat zo doet dat het een normaal gesprek is en niet dat je je opdringt. (mensen voelen dat!). Als blijkt dat je voelt dat iemand interessant is voor jou, kan je een voorstel geven om met elkaar in gesprek te gaan.

ikzelf doe dat in mijn gesprekken via een Calendly link gekoppeld aan mijn Zoomaccount. Deze link geef ik mee in mijn vraag om een gesprek zodat mijn gesprekspartner onmiddellijk een moment kan inplannen wat hem of haar uitkomt.

Wil je meer weten over hoe de rest van dat gesprek gaat, dan raad ik jou aan het 5 stappenplan ‘hoe netwerken met resultaat’ te downloaden.

Hoe zoek jij verbinding in deze snel veranderende wereld? Deel het in de comments hieronder!

Wil je hier inhoudelijk meer over weten en wil je de ontdekken hoe jij op een eenvoudige manier deze tools en skillset kunt gebruiken, toepassen en veel meer dan nodig ik jou graag uit in onze privé groep voor waarden gedreven ondernemers. https://www.facebook.com/groups/gedrevenondernemers


Tags

digitaal, energie, netwerken, online, verbinden


You may also like

Je krijgt altijd wat je nodig hebt

Je krijgt altijd wat je nodig hebt

DE KRACHT VAN CHATEAU D’ACOZ

DE KRACHT VAN CHATEAU D’ACOZ
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>